Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma

és Kollégiuma

2024. július 24. Szerda, ma Kinga, Kincső napja van

Kiemelt híreink

 • 35. Nemzetközi Biológiai Diákolimpia
  tovább 2024.07.17
 • A 9. évfolyam olvasmányai
  tovább 2024.06.28
 • A 7. évfolyam olvasmányai
  tovább 2024.06.28
 • Kutatóiskolai pályázat
  tovább 2024.06.25

Befogadó szertartás

2023. szeptember 15-én köszöntötte iskolánk közössége az újonnan hozzánk érkező diákokat egy névre szóló Szentírással és egy gyertyával. Örülünk, hogy köztünk vagytok! Lángolj és világíts!

tovább »
2023.09.18

Olimpikonokkal találkoztunk

Iskolánk 11-12. évfolyamos diákjainak egy csoportja a Budapesti Klasszikus Film Maraton nemzetközi filmfesztivál keretében megtekinthették A nemzet aranyai című filmet. A közönségtalálkozón Fodor Rajmund, Gergely István, Märcz Tamás olimpiai bajnok vízilabdázóinknak tehettek fel kérdéseket, valamint a film producere és rendezője, Zákonyi S. Tamás árult el kulisszatitkokat a film készítéséről.


tovább »
2023.09.13

Nyílt nap

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!
Szeretettel várjuk Önöket a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának és Kollégiumának Nyílt napjára.

tovább »
2023.09.11

Bázisiskola

Iskolánk újabb 3 évre elnyerte az Oktatási Hivatal Bázisiskolája címet. Az erről szóló oklevelet igazgatónk, dr. Nyisztor Zsolt vette át a vármegyei tanévnyitó rendezvényen. Bázisintézményként az Oktatási Hivatal Pécsi Pedagógiai Oktatási Központjával együtt szervezünk közös programokat, valamint bemutatjuk más iskoláknak jó gyakorlatainkat.

tovább »
2023.09.06

IMARATON

A Szent Margit iskola szervezésében valósult meg az első IMARATON futórendezvény, melyen az imádság és a sportolás szép harmóniája valósult meg. A rendezvény fővédnöke Marton Bernát ciszterci atya volt, aki korábban több félmaratont, maratont futott már.
Iskolánkat Borbély Bartis Gergő 12. C osztályos tanuló képviselte, ő lefutotta a maratoni távot,valamint Raics Katalin és Haraszti Krisztina tanárnő, ők 10 kilométert teljesítettek. A 7. A osztályból 9 család vállalta a futást.
Köszönet a szervezésért Helstáb Editnek, a Szent Margit Iskola igazgatóhelyettesének.

tovább »
2023.09.03

PiCiszterna 2023

Hetedik osztályosaink idén a PiCiszterna keretében első napjukat az iskolában, második napjukat a Mandulásban és a Remete-réten töltötték, dr. Varga Tamásné Haraszti Krisztina vezetésével. A két napban segítőik voltak: Tálos-Mikolás Zsófia 9. A, Balázs Kitti 11. D, Hermann Hanna 11. D, Papp Viktória 11. E, Szőts Tamara 11. D, valamint Grób Ágoston és Pintér László. Az osztály tagjai megismerhették az iskola épületét, a lézerpincét, csapatversenyeket játszottak, közösségépítő feladatokat oldottak meg, valamint cserkészeink is izgalmas játétokokat hoztak számukra. A második nap csoportokba osztva a diákok önállóan túráztak át a Remete-rétre, majd szalonnát sütöttek, és szüleik megérkezése után egy közös játékkal zárták a programot. 

tovább »
2023.09.03

CISZTERNA 2023

Az idei tanévben is gólyatáborunkban, a Ciszternában kezdték gimnazista éveiket 9.-es diákjaink. 
A Mattyon töltött két nap nagyon jól sikerült, jó alkalmat teremtett az ismerkedésre. Csapatépítő játékokkal, izgalmas sportversenyekkel és számtalan érdekes feladattal készültek tanáraink, a  Diákönkormányzat tagjai, valamint a cserkészek.
A táborról készült képek elérhetők a Galériában. 
További képek az iskola Facebook-oldalán érhetőek el: 

tovább »
2023.09.01

VI. Nemzetközi Kémiai Torna (International Chemistry Tournament, IChTo)

A nyár utolsó nemzetközi kémiaversenye, a VI. Nemzetközi Kémiai Torna augusztus végén zajlott. A rendezvény egy nagyon izgalmas, angol nyelven folyó kémiai vitaverseny. Idén a versenyt grúziai Tbilisziben rendezték meg, Magyarországot idén is két csapat képviselhette.
Járay-Vojcek Hanna (12. C) a Hungarian Team Red csapat tagjaként, aranyérmet szerzett. Ezen a versenyen egyéni teljesítményeket is értékelnek, Hanna aranyérmet kapott.
Az idei évben először a zsűri tagjainak munkáját is értékelték: Bogner Marcell volt tanítványunk is elismerésben részesült.

Felkészítő tanárok: Petz Andrea és volt diákunk, Bogner Marcell
Eredményéhez gratulálunk!

tovább »
2023.08.27

Veni Sancte

 Kedves Diákok!
A 2023-2024-es tanév tanévnyitó ünnepsége, a Veni Sancte szentmise, szeptember 1-jén 8 órakor kezdődik a Székesegyházban.

Szeretettel várunk Benneteket!


tovább »
2023.08.23