Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma

és Kollégiuma

2022. szeptember 24. Szombat, ma Gellért, Mercédesz napja van

Aktualitások

Magyar Máltai Szeretetszolgálat   Felzárkózó Települések programjára lehet jelentkezni!

A foglalkozások vidéken vannak, minden esetben autóval szoktunk kimenni a településre. Az autó Pécsről indul és oda megy vissza. Általában délután 15 óra magasságában indulunk, másfél-két órás foglalkozás után 18-19 óra fele szoktunk hazaérni.
 Megadott időpontokban tartjuk a foglalkozásainkat, oda tudnak az önkéntesek bekapcsolódni. Ez a lista a jövőben bővülni fog. A jövőben lesznek adománygyűjtő akciók, oda is várjuk szeretettel az önkénteseket. Ahhoz, hogy a fiatalok jobban megismerjék a Máltai Szeretetszolgálat működését, két módon tudunk kapcsolódni a középiskolásokhoz:
1. érzékenyítő foglalkozások, lelki napok, osztályfőnöki órák tartása. (Módszertanunkban a drámapedagógiára és a közösségformálásra építünk.)
2. a közösségi szolgálat teljesítéséhez biztosítunk terepet, azonban minden esetben lesz, akihez tudnak kapcsolódni az önkéntesek.
Jelentkezni lehet:
Amennyiben felkeltette a diákok érdeklődését a lehetőség keressenek bátran telefonon (+36 20 807 6759) vagy e-mail-en (barany.miklos@maltai.hu) keresztül!

Szeretetszolgálati lehetőség szeptember 24-én!
Pécsi Egyházmegye idén is megrendezi az Ars Sacra Fesztivált.


„KAFARNAUMI KALANDOK” - 2022
    • Helyszín: Pécsi Püspöki Kincstár, 7621 Pécs, Káptalan utca 6.
    • Időpont: 2022.09.24 16:30
"Kafarnaumi kalandok, avagy hogy segítsünk jól" – Élménypedagógiai foglalkozás – Pécsi Püspöki Kincstár

A 13-16 éveseknek szánt, bibliai történeten alapuló foglalkozás során a résztvevők olyan szükséghelyzetekkel találják szembe magukat, amelyek kreatív megoldásokat igényelnek. Ezeken a helyzeteken keresztül megtapasztalhatják, milyen érzés segíteni a rászorulókon, és milyen érzés megsegítettnek lenni. A foglalkozást beszélgetés követi, melynek során közösen feldolgozzuk és elmélyítjük az átélt tapasztalatokat. A program bibliai ételkóstolóval zárul.
Az alábbi linken lehet jelentkezni a programra:

 
Feltétlenül fontos, hogy a jelentkezéseket itt tegyék meg az érdeklődők!