Egy kis esti fizika - az utolsó dobás

Egy kis esti fizika - az utolsó dobás

Az utolsó dobás

2016. május 18-án a Zsolnay Negyed Panorámatermében került megrendezésre a „Kis esti fizika” előadássorozat nyári szünet előtti utolsó előadása. Az előadássorozat több, mint tíz éves múltra visszatekintő történetében elsőként nyitotta diákok előadása a „kis estét”. Nem akármilyen diákok, nem akármilyen előadással.

A most végzős 12.A osztály többször életre keltette már az elmúlt két év során Rutherford híres szórási kísérletét: a dolgos kezeik által készített aranyrács modellt  több szakajtó dióval dobáltuk már  meg. Hol országos kísérleti versenyt nyertünk vele, hol videó-kísérlet készítő pályázatot, néha csak órán dobálóztunk. Most lehetőségünk nyílt egy utolsó dobásra, egy kis estén.

Révész Levente, Révész Kinga, Oszoli Zsófia, Merkl Zsófia, Komócsi Bíborka, Besenczi Berta, Ján Szilárd és Bodogán Anna adták elő, az osztály további fizika rajongói szép számban segédkeztek a háttérben.

Az előadás világos volt, egyszerre derűs és megható. Valami véget ért, valami elkezdődik. Kedves Diákjaim! A Teremtő kísérjen utatokon és vigyétek ezt a tüzet, lelkesedést, alázatot és kitartást, amit megmutattatok nekem az elmúlt években!

„Nézz a szivárványra, s dicsérd alkotóját”. Sirák fia könyve, 43. fejezet
Szeretettel: Raics Katalin tanárnő 
2016.05.20