Országos elsősegélyverseny

Országos elsősegélyverseny
Budapesten, 2022. szeptember 10-én megrendezett 50. Országos Elsősegélynyújtó Verseny döntőjében iskolánk csapata 2. helyezést ért el.
Csapattagok: Bozó Karolina, Fülöp Kitti Mariann, Horváth Anikó, Sütő Zsófia, Szabó Benedek
A csapat felkészítője: Dr. Sárdi Ferenc
Munkáját ezúton is köszönjük és szívből gratulálunk a gyönyörű eredményhez!


2022. szeptember 10-én, Budapesten rendezték meg a Magyar Vöröskereszt, felmenő rendszerű Országos Elsősegélynyújtó Versenyének döntőjét. Az 50. országos döntőben iskolánk jelenlegi és egykori tanulói, a középiskolás és a felnőtt kategóriában is képviseltették magukat. Hosszú felkészülés és egy szakmailag nehéznek mondható megyei verseny előzte meg az országos döntőn való megmérettetést.
A döntőben a csapatoknak egy körpályán kellett végighaladni, melyen nyolc gyakorlati állomáson megkoreografált szituációkat tartalmazott. Ezek között volt tömeges baleset a Hősök terén, szállodatűz több sérülttel, siklóernyő lezuhanása a belvárosban, fulladó gyermek ellátása, szívinfarktusos páciens elsősegélye, súlyosan vérző több sérült ellátása. Iskolánk csapata 2. helyezést ért el, csupán 2 ponttal lemaradva az 1. helyezettől, felnőtt csapat a verseny legmagasabb pontszámát érve el, szerezte meg az 1. helyet. A felnőtt csapatnak iskolánk volt tanulója, Pandur Petra is tagja volt.
A verseny mindenkinek egy életreszóló élmény marad, nem csak a jó eredmények miatt. A belefektetett munka meghozta gyümölcsét, boldogan de fáradtan térhettek haza a sikeres hétvége után.
Gratulálunk!
2022.09.19