Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma

és Kollégiuma

2022. július 03. Vasárnap, ma Kornél, Soma napja van

MTA Alumni előadások

MTA Alumni előadások
A Magyar Tudományos Akadémia a kiválasztott középiskolákkal Alumni programot kezdeményezett, melynek keretében tudományos fokozattal rendelkező kutatók tartanak előadásokat a középiskolások részére.
Az idei utolsó előadás 2022. február 7-én, hétfőn volt,
Dr. Fodor Péter a Szent István Egyetem tanára (iskolánk volt diákja (1965)) tartotta: "Az analitikai kémia és az élelmiszer biztonság" címmel.
Az első alkalommal Dr. Tóth György a PTE egyetemi adjunktusa " Extrém nagy energiájú terahertzes fényimpulzusok előállítása és alkalmazása" címmel tartott előadást, de szó volt egy kutató hétköznapjairól, és lehetőség volt kérdezni is.
A második előadáson Dr. Kovács Gusztáv a PPHF rektora "Dönteni muszáj! Interaktív előadás a történetmesélés erejéről." címmel beszélt etikai kérdésekről.
A harmadik előadást Dr. Czéh Boldizsár a PTE-ÁOK egyetemi tanára tartotta "A stressz hatása agyunk működésére, avagy agykutatás a Szentágothai Kutatóközpontban" címmel.
A negyedik előadást Dr. Mátyás-Rausch Petra a PTE-BTK tanára tartotta "Az erdélyi lét alternatívái a kora újkorban: A Tündérkert kalandorai, hősei és túlélői a 16-17. században" címmel.


 
2022.01.17