Szülői választmány bemutatkozó

 
2016. szeptember-20-án összegyűlt az iskola szülői választmánya és megválasztotta új elnökét: Dr. Sebők Pétert, aki vázolta elképzeléseit. Ezzel folytatódik az előző években megkezdett aktív együttgondolkodás a szülők és az iskola között.
Az elnök e-mail-elérhetősége:
 
 
 

Tisztelt Szülőtársak!

Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket a Szülői választmány új elnökeként. A ciszterci rend oktatási intézményeinek áldásos közreműködése révén közel egy évtizede vagyunk ennek a nagy „családnak”tagjai. Sokat gondolkoztam, hogy milyen fényképet adjak közre, szertágazó foglalatosságaim közül. A kétkezi munkával végezhető ősi és misztikus tevékenységet a méhészkedést választottam. Példamutató a méhek szociális kapcsolatrendszere az a mondhatni szuper organizmus, „család” belső rendje, ahol hihetetlen eredmények, generációról generációra átadott tudás, áldozatos gondoskodás jelenik meg a kaptáron belül. Elnézést kérek ezen kitérőért, de 2 évtized után is lenyűgöznek ezek az apró isteni teremtmények, akik alázatra, kitartásra, szorgalomra buzdítanak folyton-folyvást. Erőt, kitartást adnak az ügyvédi tevékenységemhez egyaránt.
A ciszterci rend szellemisége, a nagy közösség, mint az egyik legfontosabb erő és érték, számunkra elsődleges volt, amikor gyermekünk a Szent Margit Óvodába ennek a közösségnek tagjává vált. A jó közösségért tenni kell: ennek fenntartása, fejlesztése, dinamizmusa az egyének aktivitásától, kreativitásától, áldozatvállalásától függ, cserébe azonban akár hegyeket megmozgató csodákat tud megmutatni. „Ardere et lucere!” Bátran mutassuk, meg, hogy jó ennek a közösségnek hasznos tagjaként, munkával, ötlettel, segítséget nyújtva megvilágítani a körülöttünk lévőket.
Azt vallom, szülőként, hogy a példamutatás, csak tevőlegesen, következetesen tud hitelesen képet nyújtani, értéket teremtő mintát átadni arról a feladatvállalásról, amikor a szülők-nevelők közössége, kétkezi munkával építi, szépíti az intézmény Áta településén megvalósult mezei iskoláját, zarándokházát, gazdáságát. Jómagam több alkalommal megtapasztalhattam, hogy a tanárokkal, szülőtársakkal együtt töltött munkás idő, nagymértékben építi, erősíti, azt a kapcsolatot, ami ezt a közösséget még jobban felemeli, megvilágítja. Ezen kapcsolat továbbra is értékes, jó párbeszédű kell, hogy legyen a szülők-nevelők, a vezetőség, a tantestület között.
Fontos tovább gyarapítani az értékkel teli fórumokat, eseményeket, így a mára hagyománnyal bíró szülők-nevelők bálját, a közös vegyes kórust. Jó együtt lenni, közösen megélni gyermekeink felnőtté válását, az új kapcsolatok, barátságok kialakulását, bátran, aktívan tegyünk ezért továbbra is, legyünk jelen a közösségben. Fontos, hogy az étékek teremtése tovább gazdagítsa az intézményt, így például az idei évben elnyert Öko iskola cím, további értékteremtő ötleteket adhat.
Mindenkit arra buzdítok, hogy legyen aktív tagja ennek a „szuper” nagy családnak, legyünk együtt, adjuk hozzá a saját ötletünket, erőnket annak érdekében, hogy értékest teremtsünk elsődlegesen gyermekeink, diákjaink, az intézmény és ezzel magunk számára is.
A jó párbeszéd érdekében kérem, hogy az ötleteiket, felajánlásaikat, problémáikat bátran továbbítsák a szülői választmányi tagoknak, jelezzék felém.

Tisztelettel és üdvözlettel: Dr Sebők Péter szülői választmányi elnök