Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma

és Kollégiuma

2017. október 23. Hétfő, ma Gyöngyi napja van

Kiemelt híreink

 • HVG TOP 100-as lista
  tovább 2017.10.11
 • Beiskolázási nyílt nap
  tovább 2017.09.04
 • Dr. Rajczi Péter terem avatása
  tovább 2017.10.20
 • Október 23-i ünnepély
  tovább 2017.10.20

Lézerbarlang

Iskolánk kvantumelektronika szakköre az "Út a tudományhoz" pályázaton nyert forrásból a lézeres barlang további fejlesztését tűzte ki célul az idei tanévre. A támogatás felhasználásával a diákok keze munkája által továbbfejlesztett varázskuckót az utolsó tanítási héten mutattuk be az érdeklődőknek. Az izgalmas szakköri munka jövőre is folytatódik. Minden érdeklődőt szeretettel várunk, ötleteiteknek csak a fantáziátok szab határt!
(A fényképet készítette: Szabó Zsolt 11.D)
Kilián Balázsné Raics Katalin tanárnőnek diákjaival közös írása jelent meg a PTE TTK honlapján a Lézerbarlangról itt:
ami a Fizikai Intézet honlapjáról is elérhető: itt
De megnézhető itt is!

tovább »
2017.07.23

Diákjaink Kínában

Négy diákunk: Gál Eszter, Krizsán Krisztina, Mészáros László és Sárszegi Tamás, július közepén, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Hagyományos Kínai Orvoslás Konfuciusz Intézete és a North China University of Science and Technology ’CI Summer Camp’ programján vesznek részt, Kínában. 
A csapat:

tovább »
2017.07.18

Lovas István búcsúztatása

2017. június 29-én reggel búcsúztunk el Lovas István kollégánktól, aki nyáron tölti be a nyugdíjkorhatárt. Dobosi László igazgató úr mondott köszönetet István munkájáért, ő pedig, a kollégák mellett Orbán és Cézár atyának illetve a diákoknak köszönte a sok örömet, ami itt érte. Mindenekelőtt pedig a Jóistennek köszönte az élete során kapott sok-sok kegyelmet. További aktív életéhez segítség lesz az ajándék, amit most kapott.

tovább »
2017.06.29

Te Deum

2017. június 29-én, csütörtökön 13 órakor a Székesegyházban Bérczi L. Bernát O.Cist. kormányzóperjel celebrált hálaadó szentmisét a tanév zárásaként.

tovább »
2017.06.29

Vívó Edzőtábor Pannonhalma 2017. 06. 23-25.

Iskolánk diákjai Haraszti tanárnő vezetésével, háromnapos edzőtáborban vettek részt Pannonhalmán. A Katolikus Iskolák Vívó Edzőtábora elnevezésű rendezvényt a Pannonhalmi Bencés Gimnázium szervezte.

tovább »
2017.06.28

Dr. Rajczi Péterre emlékeztek a Városházán

Dr. Rajczi Péter Pálra, iskolánk egykori tanárára emlékeztek diákjaink a városházán a születésének 100. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen. A megemlékezésen, amelyre a június 15-ei közgyűlés előtt került sor, Rajczi Péter lányát és unokáját is köszöntöttük. A műsorban szereplő tanulók: Szinger Eszter 9.A, Róth Norbert 9.E, Horvay Tamás 10.A Kovács Adél 10.C, Weber Márton 10.C, Árvay Kata 11.D. A műsort összeállította és betanította: Nagy Katalin tanárnő.

tovább »
2017.06.26

Lézer nézőben Szegeden

A kvantumelektronika szakkör tagjai június 19-én látogatást tettek Szegeden. Megtekintették a Szegedi Tudományegyetem Optikai és Kvantumelektronikai  Tanszékének lézeres laborjait, majd a nemrégiben átadott ELI (Extreme Light Infrastructure) Szuperlézer központot, a jövő lézerfizikusainak és mérnökeinek fellegvárát. Az ELI a világ első olyan létesítménye lesz, amely a fény és az anyag kölcsönhatásának vizsgálatát minden eddiginél nagyobb intenzitások mellett teszi lehetővé, akár az úgynevezett ultra-relativisztikus tartományban is. Ezzel új utak nyílnak majd meg a fizikában, valamint olyan új technikai fejlesztéseket is megalapozhat, mint amilyen a relativisztikus mikroelektronika és a kompakt (asztali méretű) lézeres részecskegyorsítók. Az ELI az anyagtudomány, az orvostudomány és a környezetvédelem számos területére jelentős hatással lesz majd.
Csoportkép:

tovább »
2017.06.23

Tantestület Bogádon

2017. június 16-án a tantestület meglátogatta a pécsi Orgonaépítő Manufaktúrát, utána pedig Bogádon a Pámer-völgyben lovas bemutatón vett részt.
Képek a Galériában.

tovább »
2017.06.20

Új vezető a ciszterci rendben

2017. június 14-én Mauro Giuseppe Lepori ciszterci generális apát elfogadva Dékány Árpád Sixtus apát lemondását, Bérczi László Bernát atyát nevezte ki a Zirci Ciszterci Apátság kormányzó perjelévé. Köszönjük apát úr sokéves hűséges szolgálatát és sok erőt kívánunk Bernát atyának az új feladatokhoz!

tovább »
2017.06.20