Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma

és Kollégiuma

2017. június 26. Hétfő, ma János, Pál napja van

Kiemelt híreink

 • Nyári ügyelet
  tovább 2017.06.20
 • Dr. Rajczi Péterre emlékeztek a Városházán
  tovább 2017.06.26
 • Lézerbarlang
  tovább 2017.06.23
 • Lézer nézőben Szegeden
  tovább 2017.06.23

Nyári ügyelet

A nyári szünet alatt az iskolában minden szerdán 9-12 óra között ügyeletet tartunk. Az ügyelet helye, az építkezés miatt,  a kollégium földszintjén lévő pszichológus szoba.

tovább »
2017.06.20

Dr. Rajczi Péterre emlékeztek a Városházán

Dr. Rajczi Péter Pálra, iskolánk egykori tanárára emlékeztek diákjaink a városházán a születésének 100. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen. A megemlékezésen, amelyre a június 15-ei közgyűlés előtt került sor, Rajczi Péter lányát és unokáját is köszöntöttük. A műsorban szereplő tanulók: Szinger Eszter 9.A, Róth Norbert 9.E, Horvay Tamás 10.A Kovács Adél 10.C, Weber Márton 10.C, Árvay Kata 11.D. A műsort összeállította és betanította: Nagy Katalin tanárnő.

tovább »
2017.06.26

Lézerbarlang

Iskolánk kvantumelektronika szakköre az "Út a tudományhoz" pályázaton nyert forrásból a lézeres barlang további fejlesztését tűzte ki célul az idei tanévre. A támogatás felhasználásával a diákok keze munkája által továbbfejlesztett varázskuckót az utolsó tanítási héten mutattuk be az érdeklődőknek. Az izgalmas szakköri munka jövőre is folytatódik. Minden érdeklődőt szeretettel várunk, ötleteiteknek csak a fantáziátok szab határt!
(Afényképet készítette: Szabó Zsolt 11.D)

tovább »
2017.06.23

Lézer nézőben Szegeden

A kvantumelektronika szakkör tagjai június 19-én látogatást tettek Szegeden. Megtekintették a Szegedi Tudományegyetem Optikai és Kvantumelektronikai  Tanszékének lézeres laborjait, majd a nemrégiben átadott ELI (Extreme Light Infrastructure) Szuperlézer központot, a jövő lézerfizikusainak és mérnökeinek fellegvárát. Az ELI a világ első olyan létesítménye lesz, amely a fény és az anyag kölcsönhatásának vizsgálatát minden eddiginél nagyobb intenzitások mellett teszi lehetővé, akár az úgynevezett ultra-relativisztikus tartományban is. Ezzel új utak nyílnak majd meg a fizikában, valamint olyan új technikai fejlesztéseket is megalapozhat, mint amilyen a relativisztikus mikroelektronika és a kompakt (asztali méretű) lézeres részecskegyorsítók. Az ELI az anyagtudomány, az orvostudomány és a környezetvédelem számos területére jelentős hatással lesz majd.
Csoportkép:

tovább »
2017.06.23

Tantestület Bogádon

2017. június 16-án a tantestület meglátogatta a pécsi Orgonaépítő Manufaktúrát, utána pedig Bogádon a Pámer-völgyben lovas bemutatón vett részt.
Képek a Galériában.

tovább »
2017.06.20

Új vezető a ciszterci rendben

2017. június 14-én Mauro Giuseppe Lepori ciszterci generális apát elfogadva Dékány Árpád Sixtus apát lemondását, Bérczi László Bernát atyát nevezte ki a Zirci Ciszterci Apátság kormányzó perjelévé. Köszönjük apát úr sokéves hűséges szolgálatát és sok erőt kívánunk Bernát atyának az új feladatokhoz!

tovább »
2017.06.20

Környezetvédelmi Világnap

A Környezetvédelmi Világnap alkalmából a Baranya Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya június elsején interaktív tájékoztató fórumot  szervezett középiskolások számára, melyre iskolánk diákjai is meghívást kaptak.

Képek és beszámoló:

tovább »
2017.06.08